Biudžetinė įstaiga
Ateities g. 43, 30119 Ignalina

tel. (8 386) 53147

mob. tel. +370 675 010 98

muziejus@ignalina.lt

Įmonės kodas 302837241

 

„Adventur 2017″ pristatytas ir Ignalinos kraštas

ADVENTUR – vienintelė tarptautinė turizmo, kelionių ir aktyvaus laisvalaikio paroda Lietuvoje, kuri yra orientuota į turizmo paslaugų ir aktyvios gyvensenos skatinimą. Trijų dienų nuotaikingas mini turas Adventur visus kvietė aplankyti dar nepažintus Lietuvos kampelius, egzotines pasaulio šalis, pasiūlė idėjų, kaip keliauti su šeima, bendradarbiauti, mokė atsakingai rinktis, planuoti ir organizuoti savo išvykas, siūlė išmėginti aktyvias pramogas, pristatė naujausias atostogų kryptis. Turizmo verslo atstovai parodoje lankytojams parengė ne tik daugybę dovanų ir prizų bet ir išskirtines nuolaidas. Paroda vyko sausio 20-22 dienomis. Adventur 2017 m. tema paragauk pasaulio. Paragauk Lietuvos. Autentiška  Lietuva.  Kulinarinis paveldas  Lietuvos regionuose. Įvairių šalių patiekalai. Kelionių įspūdžiai per maisto ragavimą. Parodos akcentas – Lietuva-piliakalnių kraštas, nes 2017 metai vyriausybės nutarimu skelbiami „Piliakalnių metais“.

Lietuvos miestų ir miestelių salėje atskirame stende buvo pristatomas ir Ignalinos kraštas. Šį pristatymą organizavo Ignalinos rajono turizmo informacijos centras. Jam talkino Palūšės kaimo bendruomenė, reklamavusi šių metų renginius ir kvietusi dalyvauti viktorinoje. Verslininkas Valdas Gaidelis lankytojus vaišino rūkyta žuvimi ir pristatė savo sodybą  Ginučiuose. Stende darbavosi „Paukščių kaimo“ šeimininkai, Paliesiaus dvaro darbuotojai, dalyvavo ir Ignalinos krašto muziejus kvietęs aplankyti muziejų bei padalinį, Adomo Hrebnickio muziejų Rojaus kaime.

Stendo lankytojai buvo vaišinami šakočiu ir firminėmis Paliesiaus dvaro bandelėmis, obuolių sūriu, obuolių sultimis. Ignaliniečiams neteko nuobodžiauti, stendą aplankė tikrai daug žmonių. Turime kuo didžiuotis.

Lietuvą parodoje atstovavo net 50 šalies miestų ir rajonų. Apsilankę parodoje lankytojai sužinojo kodėl verta keliauti po Lietuvą ir kokius išskirtinius skonius gali pasiūlyti mūsų regionai.